Verzekeringen en Paarden, onze Top 5 nieuws van de week

 1. Deelnemers internationale wedstrijden 16 t/m 22 mei 2016

  Voor de Nederlandse dressuurruiters staat deze week de eerste Nations Cup op het programma. De wedstrijd wordt in het Franse Compiègne verreden, daarnaast zijn daar ook internationale rubrieken tot en met de pony’s. In eigen land hebben de para-dressuurcombinaties een wedstrijd in Roosendaal en op de terreinen van de gebroeders Schröder in Tubbergen is het druk bezochte CSI. Daar komt ook, na lange tijd Glock’s London N.O.P. weer in de ring met Gerco Schröder. Maarsbergen heeft dit weekend een grote eventingwedstrijd op 2- en eensterren niveau.

 2. Nieuwe methodiek brandinspectie zorgt voor duidelijkheid

  De installatiebranche, verzekeraars en inspecteurs hebben gezamenlijk een nieuwe beoordelingsmethodiek opgesteld voor brandrisico’s bij elektra. Dat meldt het Verbond voor Verzekeraars. De manier waarop inspecteurs de risico’s nu nog beoordelen is niet helemaal sluitend en biedt ruimte voor onduidelijkheid. De nieuwe methodiek maakt daar een eind aan.

 3. Emmy de Jeu: "Dressuurruiters moeten leren rekenen"

  “Iedere ruiter zou elk jaar een veulen van topkwaliteit moeten kopen. Dan hebben ze op termijn een aantal paarden, waar ze mee vooruit kunnen in de sport. En ze zijn stukken goedkoper uit, dan dat ze een paard van die kwaliteit als drie- of vierjarige moeten kopen. Als ze daar dan nog aan kunnen komen. Want op die leeftijd kun  je eigenlijk niet meer aan paarden uit het topsegment komen.” Emmy de Jeu, bekend van Edward Gal’s voormalige topper Sisther de Jeu, en KWPN fokker van het jaar 2013, is er heel duidelijk in.

 4. Genetische risicofactor ontdekt voor miskraam

  Een miskraam laat in de dracht is niet niets. Zowel voor het welzijn van de merrie, als het emotionele en financiële gedeelte bij de eigenaar. Wetenschappers hebben belangrijke ontdekkingen gedaan wat betreft een mogelijke oorzaak van het verwerpen.

 5. Hobbyboer of particulier? Voorkom een mestkater!

  Als hobbyboer of particulier land (laten) bemesten? Let op dat het volgens de regels gebeurt. Een aantrekkelijke aanbieding om mest uit te rijden kan al snel een flinke financiële kater opleveren. Er zijn namelijk regels voor het uitrijden van mest en normen voor de hoeveelheid.

 Terug

Bezoekadres:

Finagri
Vlietskant 37
4141CK Leerdam

Postadres:

Finagri
Postbus 332
4140 AH Leerdam

Telefoonnummer:

030 - 691 22 18