Verzekeringen en Paarden, onze Top 5 nieuws van de week

 1. Oosterbaan: ‘Onderzoek boeterente opnieuw'

  Het parlement moet onderzoeken of de aankomende Europese richtlijn voor hypotheken (Mortgage Credit Directive) wat betreft de toepassing van boeterente ook kan gaan gelden voor al gesloten hypotheken. Dit stelt Jurjen Oosterbaan van Bureau D & O in een blog elders op deze site. Op grond van de nieuwe regels mogen hypotheekverstrekkers bij overstappers naar een lagere rente alleen de werkelijke kosten als boete in rekening brengen.

   

 2. Boeren blokkeren bus ministers

  Boze melkveehouders hebben de bus met landbouwministers maandagavond voor een klein uur geblokkeerd. Daarmee wilden ze aandacht vragen voor de nijpende marktsituatie en de problemen die fosfaatrechten hen brengen.

 3. ‘Lameness Locator’ spoort kreupelheid sneller op dan dierenarts

  Een speciaal systeem met bewegingssensoren kan kreupelheid sneller opsporen dan een dierenarts.

 4. Wat te doen bij een (vermoedelijke) hersenschudding?

  De Amerikaanse hippische federatie (USEF) heeft een poster gemaakt met daarop alle feiten die te maken hebben met een hersenschudding. Wat te doen als je bij een ruiter een hersenschudding vermoedt?

 5. Het wel of geen keurmerk opzetten is iets wat weloverwogen opgezet moet worden en er zijn voor en nadelen

  In een “contract” of op papier vermelden wat de wensen van de koper zijn maar zeker ook en de mogelijkheden van het paard weergeven is sowieso goed.

  Nogal horen wij van aspirant-kopers “wij zoeken een paard bij fokker of particulier” want dan weten wij het verleden van het paard en we weten wat we kopen. Nogal eens blijkt na aankoop het tegendeel.

  Ga je daar verhaal halen moet je als koper van de particulier bewijzen, dat het paard voordat de verkoper/particulier het kreeg al niet goed was en dus gebreken had. Dat is erg lastig te bewijzen!

  Koop je bij een bedrijfsmatige fokker, die als het goed is bij de kvk is ingeschreven, dan draait deze bewijslast de eerste 6 maanden na de koop om. De fokker moet dan maar bewijzen dat hij een goed paard zonder gebreken heeft geleverd . Ontstaan de gebreken na de periode van 6 maanden dan moet de koper weer bewijzen dat deze gebreken zijn ontstaan voor de datum dat de koper het paard van de verkoper kreeg. Dat is erg lastig te bewijzen!

  Staat vast dat het gebrek aan het paard voor risico van de verkoper (particulier of bedrijfsmatige fokker) is dan heeft deze het recht op herstel (= beter maken) Bij veel gebreken aan paarden is herstel onmogelijk en dan mag men ontbinden, de verkoper moet dan het paard terugnemen en de koper zijn geld teruggeven

  Jan Burgers
  Paardenverzekeraar

   

 Terug

Bezoekadres:

Finagri
Vlietskant 37
4141CK Leerdam

Postadres:

Finagri
Postbus 332
4140 AH Leerdam

Telefoonnummer:

030 - 691 22 18