Paarden, verzekeringen onze top 5 nieuws

 1. Theo van Duivenbode: ‘Simple risk bestaat niet. Elke verzekering heeft ’n advies nodig’

  Stad Holland-directeur Theo van Duivenbode kijkt met gemengde gevoelens naar de groeiende voorkeur voor internet als distributiekanaal voor zogeheten simple risk verzekeringen. In een interview met am: stelt de oud-voetballer en voormalige commercieel directeur van Stad Rotterdam nog steeds “voor 200%” in het intermediair te geloven. Hij is dan ook geen voorstander van het doortrekken van het provisieverbod naar schadeverzekeringen.

  Bron: Amweb

 2. Schenking zonder notaris kan duur uitpakken

  Wil je fiscaal voordeel behalen met een schenking op papier, dan moet je naar de notaris om alles vast te leggen in een akte. Hou je je aan alle regels die de Belastingdienst verder stelt, dan kan een papieren schenking minimaal 10% en maximaal 40% schelen in de erfbelasting.

 3. SDa tevreden: ‘Laag antibioticumgebruik bij paarden’

  De Autoriteit Diergeneesmiddelen (SDa) publiceert vandaag de rapporten “Antibioticumgebruik bij gezelschapsdieren”  en “Antibioticumgebruik bij paarden”. De rapporten zijn het resultaat van enquêtes uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Het doel van de onderzoeken was om middels een enquête onder dierenartsenpraktijken inzicht te krijgen in hoeveel antibiotica worden gebruikt bij deze diersoorten, welke verschillen er bestaan in voorschrijfpatroon tussen dierenartsenpraktijken en in welke verhouding eerste, tweede en derde keuze middelen worden gebruikt.

 4. Extra zorgkosten belangrijkste switchmotief

  Onder de groep die wil switchen is de ontevredenheid over de huidige zorgverzekering (een kleine 6 procent) en zorgverzekeraar in kwestie (8 procent) relatief gering. ” Zo’n 12 procent  verwacht in het nieuwe jaar extra zorgkosten te maken en wil zich hiervoor gaan indekken met een andere zorgverzekering”, aldus Pricewise.

  Bron: vvp

 5. Run for Fun tijdens Beekse Bosloop door Hilvarenbeek

  Atletiekvereniging Achil’87 uit Hilvarenbeek houdt zondag 13 november haar jaarlijkse Beekse Bosloop. Deelnemers rennen 4, 8 of 16 kilometer door de bossen van Gorp en Roovert, voor de lol: er wordt geen tijd bijgehouden.

 Terug

Bezoekadres:

Finagri
Vlietskant 37
4141CK Leerdam

Postadres:

Finagri
Postbus 332
4140 AH Leerdam

Telefoonnummer:

030 - 691 22 18