Paarden, verzekeringen onze top 5 nieuws

 1. Grote inkomensverschillen tussen flexwerkers

  De inkomens van flexwerkers lopen sterk uiteen en zijn gemiddeld lager dan die van vaste medewerkers. Voor een aanzienlijk deel heeft dit te maken met verschillen in bijvoorbeeld gewerkte uren, leeftijd en bedrijfstak. Ook gecorrigeerd voor dergelijke verschillen is er een behoorlijke variatie tussen de inkomens van flexwerkers en liggen deze onder die van vaste werknemers. Dit meldt CBS op basis van nieuw onderzoek.

  Bron: CBS

 2. Winterbanden in Nederland: dat is toch niet nodig?

  De jaargetijden van de vallende bladeren, hevige regenbuien en soms een verdwaalde sneeuwvlok zijn weer aangebroken. Eergisteren (1 november) werd door regen in de avondspits het record aantal kilometers file gebroken. Ongelukken kunnen voorkomen worden door een goede grip op de weg. Banden zijn een belangrijk onderdeel van uw auto. Ze vormen het enige contact met de weg. Ze moeten goed water kunnen afvoeren en een goede grip bieden. Komt de buitentemperatuur uit rond de 7 graden Celsius? Dan bieden winterbanden al meer grip dan zomerbanden. Dit komt omdat winterbanden een ander profiel hebben (met extra lamellen) dan zomerbanden. Door winterbanden te gebruiken, kunt u de remweg aanzienlijk verkorten.

 3. Meer varkens en koeien per boerderij

  Zowel het aantal melkkoeien als het aantal varkens per bedrijf is in 2016 met bijna 10 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar. De gemiddelde varkensstapel per bedrijf groeide tot 2 800 dieren. Bij de boerderijen met melkkoeien nam dit gemiddelde toe tot bijna 100 dieren. Dat meldt CBS op basis van voorlopige cijfers van de Landbouwtelling. Het aantal bedrijven in de varkens- en melkveesector daalt al jaren. In 2016 waren er bijna 18 000 boerderijen met melkkoeien, 40 procent minder dan in 2000. Het aantal bedrijven met varkens nam in dezelfde periode met 70 procent af tot ruim 4 400 bedrijven.

  Bron: CBS

 4. Aantal hypotheekaanvragen stijgt door

  In oktober 2016 zijn circa 31.500 unieke hypotheekaanvragen via het Hypotheken Data Netwerk (HDN) verzonden. Dat is zo’n 8% hoger dan de maand ervoor. Toen werden ongeveer 29.000 aanvragen via HDN verzonden. In vergelijking met oktober 2015 is het zo’n 20% hoger (26.500).

  Bron: VVP

 5. Asbestsanering verloopt te traag

  Het vervangen van asbestdaken is een weg vol hobbels en kuilen. Het tempo van verwijderen ligt laag en is er een nijpend tekort aan geld. In het huidige tempo is in 2024 pas de helft van de asbestdaken verdwenen. ‘Van de circa 100 miljoen vierkante meter wordt jaarlijks 6 miljoen vierkante meter gesaneerd.’

 Terug

Bezoekadres:

Finagri
Vlietskant 37
4141CK Leerdam

Postadres:

Finagri
Postbus 332
4140 AH Leerdam

Telefoonnummer:

030 - 691 22 18