PAARDEN, VERZEKERINGEN: ONZE TOP 5 NIEUWS

 1. Hilvarenbeek niet akkoord met 'halve oplossing' landbouwverkeer

  Geen oplossing maar een verplaatsing van het probleem. Zo noemden CDA, VVD en HOI Werkt donderdag het plan van het college om het landbouwverkeer uit de dorpskern Hilvarenbeek te weren. Zij stuurden wethouder Jan van Doormaal (Gemeenschapslijst) terug naar de tekentafel.

   

 2. Meer innovatieve plantaardige voedselproducten

  Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken heeft donderdag 16 februari 2017 het startschot gegeven voor de New Food Challenge waarmee (startende) bedrijven worden uitgedaagd om aantrekkelijke nieuwe voedselproducten op basis van plantaardige eiwitten te ontwikkelen

 3. ‘Doe altijd het tegenovergestelde van wat de overheid adviseert’

  Landbouw en natuur staan vaak tegenover elkaar. Wat als ze elkaar zouden versterken? Een nieuwe beweging, gepersonifieerd door de Amerikaanse boer Joel Salatin, pleit voor natuurinclusieve landbouw, wat meer betekent dan biologisch

 4. Risico bepaalt de dekking

  Tijdens de voorjaarsvakantie gaan veel mensen weer op reis. Maar liefst 400.000 gaan de aankomende weken op wintersport. Wie naar het buitenland gaat, doet er goed aan een reisverzekering af te sluiten.

 5. Nederlandse rundveestapel krimpt

  Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek kromp de totale Nederlandse rundveestapel ten opzichte van december 2015 licht. Op dat moment waren er 4.315.000 runderen, op 1 december 2016 4.294.000. Een daling van 0,5 procent.

 Terug

Bezoekadres:

Finagri
Vlietskant 37
4141CK Leerdam

Postadres:

Finagri
Postbus 332
4140 AH Leerdam

Telefoonnummer:

030 - 691 22 18