Paarden, verzekeringen onze top 5 nieuws

 1. Visolie voeren tijdens dracht maakt veulen ‘slimmer’

  Visolie wordt een steeds populairder supplement om te geven aan paarden. Een Amerikaans team van wetenschappers onderzocht de vraag of visolie ook positieve effecten heeft op drachtige merries en hun veulens.

 2. Schade door product uit 3D-printer, wie is aansprakelijk?

  Wie is er aansprakelijk als een zelfrijdende auto een ongeluk veroorzaakt? Of als er schade ontstaat doordat een 3D-geprint product niet goed werkt? Technologische ontwikkelingen zorgen voor veranderende risico’s voor aansprakelijkheidsverzekeraars. Zij moeten iets met deze ontwikkelingen, of ze dat nu willen of niet. Hun taak is een oplossing te bieden voor de lacune die ontstaat tussen de behoeften van de klant en de huidige aansprakelijkheidsverzekering.

 3. Hilvarenbeek verruimt regeling voor bijzondere bijstand

  Hilvarenbeek verruimt de regeling voor bijzondere bijstand. Mensen die tot 110% van het bijstandsinkomen verdienen, kunnen voortaan aanspraak maken op de regeling. Voorheen was die alleen toegankelijk voor inwoners die op bijstandsniveau zaten.

 4. Bietencampagne Suiker Unie in Dinteloord zit erop, opbrengst hoger dan verwacht

  Bijna vier maanden lang reden vrachtwagens dag en nacht af en aan met miljoenen suikerbieten. Vrijdagmiddag werden de laatste knollen binnengebracht bij de fabriek van Suiker Unie in Dinteloord. Daarmee is een einde gekomen aan de bietencampagne die op 19 september begon. In totaal heeft de suikerfabriek 2,8 miljoen ton bieten verwerkt; goed voor zo’n 475.000 ton suiker. Een deel daarvan is nog diksap dat in het voorjaar verder wordt verwerkt. Zo vertelt Gert Sikken, directeur Agrarische Zaken bij Suiker Unie, vrijdag. Volgens Sikken is de suikeropbrengst toch hoger dan verwacht. “Vooral de mooie herfst heeft veel goedgemaakt.”

 5. Calon: 'derogatie is maar relatief klein probleempje'

  Marc Calon, de nieuwe voorzitter van LTO Nederland, ziet derogatie ‘als een klein probleempje, vergeleken met wat de landbouw nog wacht.’ Wel kan hij verzekeren dat de derogatie voor 2017 vast staat. Veel meer aandacht gaf hij aan de positie van boeren in de markt. Deze kan volgens hem veel beter, maar wetgeving verhindert dit.

 Terug

Bezoekadres:

Finagri
Vlietskant 37
4141CK Leerdam

Postadres:

Finagri
Postbus 332
4140 AH Leerdam

Telefoonnummer:

030 - 691 22 18