Paarden, verzekeringen onze top 5 nieuws

 1. Soevereine Hometown verslaat Henkie

  Met een enorm vertoon aan gemak en talent schreef Hometown dinsdag de derde omloop van de Isah Hengstencompetitie dressuur met 90 punten op zijn naam. Favoriet Henkie moest met een puntje minder genoegen nemen met de tweede plaats, gevolgd door Trafalgar (86).

 2. Schade jaarwisseling circa 13 miljoen euro

  Verbond: aanpak zwaar illegaal vuurwerk noodzakelijk.
  De schade die tijdens de jaarwisseling is veroorzaakt aan particuliere woningen en auto’s komt volgens een eerste schatting uit op circa 13 miljoen euro. Dat blijkt uit gegevens van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars. De schade lijkt daarmee licht gedaald te zijn ten opzichte van vorig jaar, toen deze schade meer dan 14 miljoen euro bedroeg. Het Verbond maakt zich ernstig zorgen over het steeds zwaarder wordende (illegaal) vuurwerk, waarmee vandalen schade toebrengen en hulpverleners het werk onmogelijk maken.

 3. Camera stuurt SMS-alert als paard pijn heeft

  Een geavanceerd staaltje technologie zorgt ervoor dat je een SMS-bericht krijgt als de camera ontdekt dat je paard pijn heeft. In een interview op wetenschapszender Swedish Radio wordt uitgelegd hoe dat werkt. De technologie maakt het paardeneigenaren steeds gemakkelijker om hun dieren te houden, zoals informatie over de gezondheid van het paard die via een ontvanger aan het halster wordt opgeslagen. In Zweden bestaat nu een systeem waarbij filmcamera’s in staat zijn beelden van de paarden te ‘lezen’.

 4. Nieuwe Wet natuurbescherming

  De Wet natuurbescherming vervangt de Natuurbeschermingswet 1998, de Boswet en de Flora- en faunawet. In de Flora- en faunawet zijn nu de regels vastgelegd voor jagers. En voor de aansprakelijkheidsverzekering die jagers verplicht moeten afsluiten. In het Jachtbesluit wordt een aantal bepalingen verder uitgewerkt.

 5. Waarom opzicht clausule in de polisvoorwaarden?

  Stel, een vriend leent een paar weken jouw peperdure camera. “Prima, doet ‘ie wel vaker.” Helaas sneuvelt jouw camera terwijl hij in bruikleen is bij hem. Vervelend maar geen nood, je bent beiden immers goed verzekerd. Maar dan valt het woord opzicht.. Wat is opzicht en waarom staat dit in de polisvoorwaarden?

 Terug

Bezoekadres:

Finagri
Vlietskant 37
4141CK Leerdam

Postadres:

Finagri
Postbus 332
4140 AH Leerdam

Telefoonnummer:

030 - 691 22 18