Paarden, verzekeringen onze top 5 nieuws

 1. Nederlanders met lage inkomens mijden tandarts

  Bijna een kwart van de Nederlanders met een laag inkomen, heeft afgelopen jaar een tandartsbezoek gemeden, terwijl deze groep patiënten wel tandzorg nodig had. In 21% van de gevallen werd de tandarts gemeden uit angst voor de verwachte kosten. Dit blijkt uit het Nationaal Zorgonderzoek van het Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C.).

  Bron: vvp

 2. Vooral jongeren vangen pieken op in landbouw

  Seizoenspieken in de landbouw worden voornamelijk opgevangen door jonge werknemers in de leeftijd van 15 tot 25 jaar. Vooral in de landbouw werken relatief veel mensen uit deze leeftijdsgroep, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

 3. Hypotheek voor meer flexwerkers haalbaar

  Negen nieuwe uitzendondernemingen sluiten zich per 1 januari 2017 aan bij de Perspectiefverklaring.  De verklaring moet het voor flexwerkers makkelijker maken om een huis te kopen. In de loop van 2017 volgen nog meer uitzenders. De Perspectiefverklaring is niet het enige middel om een hypotheek voor uitzendkrachten te vergemakkelijken.

  Bron: amweb

 4. Knikken om energie te besparen

  Het is iedereen wel bekend: het knikken van het hoofd van het paard in de stap. Dat de dieren dit doen in het traagste tempo heeft een goede reden, zoals Duitse onderzoekers nu hebben ontdekt. Om het ‘mysterie’ achter het knikken met het hoofd van een paard in de stap te ontrafelen, heeft een team van de Humboldt Universiteit van Berlijn samen met John Nyakatura acht paarden in beeld gebracht.

 5. Verhogen eigen risico zorg loont

  Wie bij zijn basiszorgverzekering het verplichte eigen risico verhoogt met € 500, krijgt daar in 2017 meer premiekorting voor dan in 2016. Dat meldt financiële vergelijkingssite Geld.nl . “Voor de zorgverzekering van 2017 krijg je gemiddeld € 233 korting op de premie per jaar. In 2016 was dit nog € 213”, aldus Amanda Bulthuis van Geld.nl.

 Terug

Bezoekadres:

Finagri
Vlietskant 37
4141CK Leerdam

Postadres:

Finagri
Postbus 332
4140 AH Leerdam

Telefoonnummer:

030 - 691 22 18