Paarden, verzekeringen onze top 5 nieuws

 1. Zorgpremie stijgt gemiddeld 7 procent

  De gemiddelde premie voor een basisverzekering stijgt in 2017 aanzienlijk, zo blijkt uit onderzoek door MoneyView. In 2015 en 2016 was de gemiddelde premiestijging rond de 4 procent. Volgend jaar gaat de consument gemiddeld 7,3 procent meer betalen voor een basisverzekering.

  Bron: vvp

 2. Ondernemers onzeker over eigen financiële kennis

  Ongeveer de helft van de ondernemers is onzeker over de eigen financiële kennis. Vooral bij het inschatten van de winstgevendheid op langere termijn schiet de kennis vaak tekort. Dat meldt de Kamer van Koophandel (KvK) dinsdag op basis van onderzoek onder een kleine 1700 zelfstandigen en kleine tot middelgrote ondernemingen.

 3. Boete voor boer die paard op hol laat slaan

  Een 50-jarige boer uit Meeden heeft een boete van 250 euro gekregen plus tweehonderd euro voorwaardelijk voor gevaarlijk rijgedrag met zijn combine. Het incident gebeurde op 9 augustus vorig jaar op de Vennenweg in Meeden. Een paard schrok van de combine en sloeg op hol. De boer had moeten stoppen, maar reed stug door.

 4. Grotere rol verzekeraars bij kredietverstrekking

  Het Verbond van Verzekeraars herkent de ontwikkelingen die De Nederlandsche Bank (DNB) schetst in het vandaag gepubliceerde rapport ‘Kredietmarkten in beweging’. Verzekeraars zijn de afgelopen jaren een steeds grotere rol gaan spelen in de financiering van met name hypotheken.

 5. Invoering kentekenplicht

  Met ingang van 1 januari 2017 wordt de kentekenplicht ingevoerd voor:

  •          nieuwe landbouw- en bosbouwtrekkers ongeacht de maximumconstructiesnelheid;

  •          nieuwe mobiele machines met een maximumconstructiesnelheid van 6 km/h of meer;

  •          nieuwe landbouw- en bosbouwaanhangwagens en verwisselbare getrokken uitrustingsstukken boven de 750 kg die harder rijden dan 25 km/h en op de openbare weg komen.

  Vanaf 1 februari 2017 tot 20 mei 2018 moeten ook bestaande voertuigen uit deze categorieën waarmee harder worden voorzien van een kenteken. Motorrijtuigen met beperkte snelheid komen er vanaf 1 januari 2017 niet meer bij, bestaande kunnen wel worden gekentekend tot 20 mei 2018.

  Uitzonderingen op de kentekenplicht zijn voertuigen met een:

  •          breedte <130 cm

  –          én bestemd als grasmaaier, poepzuiger, veegmachine, sneeuwschuiver, gladheidbestrijder, onkruidbestrijder of heftruck

  –          én geen hefinrichting of koppeling aan achterzijde.

   

  •          asfalteermachine, wals, asfaltfrees, hoogwerker tijdens de werkzaamheden op de locatie van de werkzaamheden

  •          maximumconstructiesnelheid < 6 km/h

  •          motorvoertuigen op één as

  Bron: RDW

 Terug

Bezoekadres:

Finagri
Vlietskant 37
4141CK Leerdam

Postadres:

Finagri
Postbus 332
4140 AH Leerdam

Telefoonnummer:

030 - 691 22 18