Paarden, verzekeringen onze top 5 nieuws

 1. Speed Pedelec (snelle) E-bike

  Herkenbaar? U staat met uw auto te wachten om de weg op te rijden. In de verte komt er een fietser aan, maar u kunt nog makkelijk voor deze fietser langs de weg opdraaien. U controleert of rechts ook veilig is en net als u wilt optrekken, doemt de fietser angstvallig dicht bij uw auto op. U verwacht dan ook niet dat een fietser u nadert met 45 km/u. Maar met de zogenaamde speed pedelec wordt met gemak een hoge snelheid gehaald. De speed pedelec (snelle E-bike) wordt steeds populairder in Nederland. Per 1 januari veranderen er een aantal belangrijke (verzekeringstechnische) zaken voor het gebruik van de speed pedelec.

 2. Financiële positie verbetert, tijd voor focus op fokkerij

  Op de najaars ledenraadsvergadering had de penningmeester een positieve boodschap: dankzij de bezuinigingen en het beleid zal 2016 afsluiten met een positief resultaat en wordt ditzelfde voor 2017 begroot. Het NRPS zit weer terug in de ‘zwarte cijfers’.

  Bron: nrps

 3. Op meeste boerderijen geen bedrijfsopvolger

  Op de meeste boerderijen met een bedrijfshoofd van 55 jaar of ouder staat geen bedrijfsopvolger klaar. Dit betekent dat de komende tien jaar ruim 15 duizend boerderijen zullen verdwijnen, of de bedrijfsopvolging wordt op een andere manier opgelost. Hoe groter het bedrijf, hoe groter de kans is dat er een bedrijfsopvolger is. Maar ook de animo voor bedrijfsovername op grote bedrijven slinkt. Dit meldt CBS op basis van voorlopige cijfers van de Landbouwtelling.

  Bron: CBS

 4. Verzekeren: hoe doe je dat als zelfstandige?

  Voor zelfstandigen is het allemaal iets anders geregeld als het aankomt op de arbeidsongeschiktheidsregeling. Niet namelijk: daar moet je als zelfstandige zelf iets voor regelen. Hoe kun je dat nou het beste doen? Het ministerie van Sociale zaken en werkgelegenheid startte onlangs, in samenwerking met het Verbond, zelfstandigenorganisaties, Broodfondsen en de Kamer van Koophandel, een online campagne om het onderwerp meer onder de aandacht te brengen.

 5. Meer consumenten kiezen voor vrijwillig eigen risico zorgverzekering

  Meer verzekerden kiezen bij hun zorgpolis voor een vrijwillig eigen risico. Het aandeel met een vrijwillig eigen risico is toegenomen van 5 procent in 2006 naar 12 procent dit jaar. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB) in een donderdag gepubliceerd onderzoek.

  Bron: nu.nl

 Terug

Bezoekadres:

Finagri
Vlietskant 37
4141CK Leerdam

Postadres:

Finagri
Postbus 332
4140 AH Leerdam

Telefoonnummer:

030 - 691 22 18