PAARDEN & VERZEKERINGEN: ONZE TOP 5 NIEUWS

 1. Hobby-schapenhouders willen geld voor wolvenpreventie

  Kleinschalige schapenhouders willen dat ook zij geld krijgen voor wolvenpreventie. Het Platform Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders heeft dat in een brandbrief aan alle provincies gevraagd.
  In het concept worden schapenhouders met minder dan 17 schapen uitgesloten van vergoedingen voor preventie. Wolvenschade op hobby-schapenhouderijen wordt voorlopig wel vergoed.

 2. Wie volgt Don VHP op als ‘Landbouwleven Paard van het Jaar’ 2018?

  Tien Belgisch gefokte paarden sloten alweer de gelederen voor de shortlist van dit jaar. Drie van hen dongen vorig jaar ook naar de prestigieuze titel en bleven gas geven in 2018. Zeven topspringers vervolledigen de lijst. Inderdaad, de strijd voor eeuwige roem kan alweer starten.

   

 3. Stevige kritiek op RVO in brandbrief agrarische advocaten

  De Vereniging van Agrarisch Recht Advocaten heeft een brandbrief naar minister Schouten gestuurd. Aanleiding is de te afwachtende houding van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bij het behandelen van de knelgevallen.

 4. Meer campinggasten in zomer 2018

  Het aantal gasten steeg in juli en augustus naar 1,7 miljoen, 10,8 procent meer dan in dezelfde maanden van 2017. Het aantal overnachtingen nam tegelijkertijd met 4,8 procent toe naar 10,5 miljoen. Daarmee zet de stijging van het aantal campinggasten uit het eerste halfjaar van 2018 door.

  Bron: CBS

 5. Sterke daling vertrouwen pluimveehouders

  Ook in het derde kwartaal van 2018 is de Agro Vertrouwensindex gedaald. Hoewel er voor de meeste sectoren een voorzichtige toename van het vertrouwen is geregistreerd, neemt het vertrouwen van de pluimveeondernemers sterk af

  www.wur.nl/nl/nieuws-wur/Show/Sterke-daling-vertrouwen-pluimveehouders.htm

 Terug

Bezoekadres:

Finagri
Vlietskant 37
4141CK Leerdam

Postadres:

Finagri
Postbus 332
4140 AH Leerdam

Telefoonnummer:

030 - 691 22 18