PAARDEN & VERZEKERINGEN: ONZE TOP 5 NIEUWS

 1. Opening digitaal loket 'Doe mee met de omslag naar kringlooplandbouw’

  Vanaf vandaag kunnen boeren, tuinders, vissers, andere ondernemers en maatschappelijke partijen hun initiatieven voor kringlooplandbouw melden bij het digitaal loket ‘Doe mee met de omslag naar kringlooplandbouw’.

   

 2. Stoeterij Zangersheide investeert in twee hengsten

  Op de veiling van de BWP Hengstenkeuring heeft Stoeterij Zangersheide in twee jonge hengsten geïnvesteerd: Querido VG (Dominator Z x Chellano Z) en Quickly van ’t Zorgvliet (Flipper d’Elle x Skippy II).

   

 3. Meer dan 600 miljard kilo aan goederen aangevoerd

  In 2017 ontving Nederland voor het eerst meer dan 600 miljard kilo brutogewicht aan goederen uit het buitenland. Ten opzichte van 2016 groeide de aanvoer van goederen met 2 procent. Daarmee kwam het goederengewicht dat Nederland wordt binnengebracht voor het eerst boven het niveau van voor de economische crisis van 2009. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers en onderzoek naar de ontwikkeling van de goederenstromen in de periode 2007-2017.

  Bron: CBS 

 4. De Nederlandse Vereniging van Inkomensadviseurs is positief gestemd over plannen Sociale Zaken mbt WIA en de loondoorbetaling bij ziekte.

  Het ministerie van Sociale Zaken wil dat er, speciaal voor MKB-werkgevers, vanaf 2020 een zogeheten MKB-verzuimontzorgverzekering komt. Voor ondernemers met zo’n verzekering zal de verzekeraar alle verzuimkosten vergoeden en tevens alle inspanningen tot re-integratie van de zieke werknemer verrichten.

   

 5. Hispohal in Hilvarenbeek in juni tegen de vlakte

  De dagen van de bijna 50 jaar oude Hispohal zijn geteld. De gemeente Hilvarenbeek heeft aangekondigd dat er in juni begonnen wordt met de sloop van de leegstaande sporthal en zwembad aan de John F. Kennedylaan. Nog voor de zomervakantie moeten de sloopwerkzaamheden zijn afgerond.

  Bron: bd.nl

 Terug

Bezoekadres:

Finagri
Vlietskant 37
4141CK Leerdam

Postadres:

Finagri
Postbus 332
4140 AH Leerdam

Telefoonnummer:

030 - 691 22 18