PAARDEN & VERZEKERINGEN: ONZE TOP 5 NIEUWS

 1. Asbestdaken worden energiecentrales

  Asbestdaken maken de komende jaren plaats voor groene energiecentrales. Tenminste, als het aan energiebedrijf Essent ligt. Dat wil asbestdaken, vooral bij boerenbedrijven, verwijderen en vervangen door een dak vol zonnepanelen.

   

   

   

  Bron: NOS

 2. Ruitergewicht: wanneer ben ik te zwaar voor mijn paard?

  De getallen liegen er niet om: 13% van de Nederlanders heeft overgewicht. In de paardenwereld is dat niet anders. Het is geen gemakkelijk onderwerp en er wordt weinig over gesproken, de KNHS brengt hier verandering in.

   

 3. Subsidieregeling vervangt BTW-aftrek voor sportaccommodaties

  De btw-vrijstelling voor sport wordt per 2019 verruimd. De Tweede Kamer heeft daar onlangs mee ingestemd als onderdeel van het Belastingplan 2019. Goed nieuws, zou je denken. Maar bij de btw moet je altijd even omdenken. Een btw-vrijstelling betekent namelijk ook dat je geen btw-aftrek op je inkopen hebt. Er komt echter een subsidieregeling voor terug.

   

 4. Melkveehouders staat het water aan 'de lippen’

  Door steeds veranderende regels en door een fout bij de verdeling van fosfaatrechten, kunnen jonge melkveehouders niet verder met hun bedrijf. Henk Antonissen, woordvoerder van Innovatief uit de Knel, een collectief van melkveehouders, vreest dat de hele sector uitsterft en roept minister Carola Schouten ter verantwoording.

  Bron: AD

 5. Aantal faillissementen neemt opnieuw toe

  Het aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw toegenomen. In november 2018 zijn er 13 bedrijven meer failliet verklaard dan in oktober, meldt het CBS. In september bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na 2000. De trend is echter al ruim een jaar redelijk vlak.

  Bron: CBS

 Terug

Bezoekadres:

Finagri
Vlietskant 37
4141CK Leerdam

Postadres:

Finagri
Postbus 332
4140 AH Leerdam

Telefoonnummer:

030 - 691 22 18