Alphen-Chaam terug op de kalender

Op de zondagen 22 en 29 maart, na een jaar afwezigheid, de eventingwedstrijd van Alphen-Chaam weer op het programma. In 2014 was dit evenement wegens het uitdiepen van waterplas ‘t Zand en de uitspraak in de rechtszaak tegen SGW Princenhage, die voor de nodige onrust heeft gezorgd, afgelast.

SGW Princenhage

De 2013 editie van Princenhage werd in augustus definitief afgelast omdat er onvoldoende duidelijkheid was over bij wie uiteindelijk de verantwoordelijkheid ligt voor de veiligheid van de ruiters en paarden. In oktober 2010 is het paard van de Belgische ruiter Patrick Bogaert tijdens SGW Princenhage verongelukt. De combinatie kwam op de laatste hindernis ten val. Dit resulteerde in dusdanig letsel dat de dierenarts het paard ter plaatse moest laten inslapen.
De ruiter heeft daarna de vereniging, parcoursbouwer en overkoepelende sportbond KNHS aansprakelijk gesteld voor de door hem geleden schade omdat volgens hem de hindernis in kwestie niet reglementair was gebouwd. Onlangs zijn de vereniging en parcoursbouwer gezamenlijk veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 45.000 euro.

Onvoldoende duidelijkheid

De organisatie van SGW Alphen-Chaam was van mening dat de KNHS nog onvoldoende duidelijkheid gegeven heeft over de aangekondigde maatregelen om organisaties beter te ondersteunen in gevallen zoals deze. Om verdere risico’s uit te sluiten werd daarom besloten om verdere voorbereidingen voor de editie van 2014 te staken. In 2015 hoopt de organisatie met een frisse blik weer van start te gaan in het nieuwe eventingseizoen.

Bron: Hoefslag/Persbericht

Foto: Remco Veurink

Bezoekadres:

Finagri
Vlietskant 37
4141CK Leerdam

Postadres:

Finagri
Postbus 332
4140 AH Leerdam

Telefoonnummer:

030 - 691 22 18